Süre: 40 dk
MALZEMELER
SOSU İÇİN;
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bulguru ve irmiği karıştırın sonra üzerine sıcak su dökün ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur haline gelen bu karışımın içine karabiberi, kimyonu, yumurtayı, şekeri, tuzu, naneyi ve salçaları bir kaba koyun ve mikserle karıştırın. Elde ettiğmiz bu karışımı ufak ufak kesip yağlı bir tepsiye misket haline getirerek koyun. Halep köfteleri hazır olan tuz ve zeytinyağı eklenmiş olan kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve haşlandıktan sonra köfteleri soğuk suda süzün. Hazırladığımız köfteleri sosu için hazır olan nar ekşisini, biber salçasını, naneyi, pul biberi ve zeytinyağını bir kaba alarak harmanlayın. Tercihen servis yaparken üzerine ufak ufak doğranmış kırmızı biber, sarı biber ve taze soğan ile süsleyebilirsiniz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.