Süre: 30 dk

MALZEMELER

  • 3 Kabak
  • 3 Bostan Patlıcan
  • ½ Demek Dereotu
  • 2 Çorba Kaşığı Mayonez
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 3 Diş Sarımsak
  • 100 gr Fındık
  • ½ kilo  Süzme Yoğurt

YAPILIŞI

Bostan patlıcanları sacta yada ızgarada 15 dakika pişirin. Izagara olan patlıcanların içini çıkartarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın. Kabağı rendeledikten sonra 100 gr yağ ile 10 dakika kavurun ve kavurduktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Bir kaba kabağı, ufak ufak doğranmış dereotunu, soğumuş olan patlıcan salatasını, mayonezi, fındığı, sarımsağı, tuzu ve  yoğurdu ilave ederek  iyice karıştırın. Hazırladığımız karışımı servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Tercihen üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.