Süre: 40 dk

MALZEMELER

  • 1 kg Nohut
  • 1 Çorba Kaşığı Tuz
  • 1 Çorba Kaşığı Tahin
  • ½  Çorba Kaşığı Kimyon
  • ½  Margarin
  • 3 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 50 gr Pastırma
  • 2 Çorba Kaşığı İç Fıstık

YAPILIŞI

Nohutları bir gece önceden su ile dolu olan tencereye alın ve tuz ilave edip ıslatmaya bırakın . Ertesi gün nohutları bir tencerede 1 saate yakın haşlayın. Nohutlar haşlandıktan sonra 2 bardak su ile mikserden geçirin. Çekilmiş nohutları tencereye alın ve tahin, kimyon, margarin, sarımsak ve 2 bardak su ilave ederek su kendini çekene kadar kısık ateşte 20 dakika durmadan karıştırarak kaynatın. İstenilen kıvama geldiğinde servis tabağına alın. Bir tavada pastırmayı ve iç fıstığı tavada 3 dakika kızartın. Kızaran karışımı humusun üzerine serpiştirin.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.