HALEP KÖFTESİ

Süre: 40 dk

MALZEMELER

  • 300 gr Bulgur
  • 150 gr İrmik
  • 1 Çorba Kaşığı Acı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Tatlı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kasığı Şeker
  • 1 Çay Kasığı Tuz
  • 1 Çay Kasığı Nane
  • 1 Çay Kasığı Karabiber
  • 1 Çay Kasığı Kimyon
  • 2 Yumurta

SOSU İÇİN;

MALZEMELER

  • 1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

YAPILIŞI

Bulguru ve irmiği karıştırın  sonra üzerine sıcak su dökün  ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur haline gelen bu karışımın içine karabiberi, kimyonu, yumurtayı, şekeri, tuzu, naneyi ve salçaları bir kaba koyun ve mikserle karıştırın. Elde ettiğmiz bu karışımı ufak ufak kesip yağlı bir tepsiye misket haline getirerek koyun. Halep köfteleri hazır olan tuz ve zeytinyağı eklenmiş olan kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve haşlandıktan sonra köfteleri soğuk suda süzün. Hazırladığımız köfteleri sosu için hazır olan nar ekşisini, biber salçasını, naneyi, pul biberi ve zeytinyağını bir kaba alarak harmanlayın. Tercihen servis yaparken üzerine ufak ufak doğranmış kırmızı biber, sarı biber ve taze soğan ile süsleyebilirsiniz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.