Süre: 40 dk

MALZEMELER

İÇ MALZEMELER

  • 250 gr Kıyma
  • ½  kg Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • ½  Demet Maydonoz
  • 100 gr Kırık Fındık
  • 150 gr İç Antepfıstığı
  • 40 gr Margarin

HAMUR MALZEMELERİ

  • 250 gr İrmik
  • 250 gr İnce Bulgur
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber

YAPILIŞI

İÇ YAPILIŞI

Margarinle birlikte kıymayı kısık ateşte tane tane olana kadar 15 dakika  kavurun sonra ufak ufak doğradığınız soğanları ilave edin ve  birlikte 5 dakika daha kavurun. Kıyma ve soğanlar iyice piştikten sonra  kimyon, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyin ve 3 dakika beraber kavurun. Hazırlanan karışımı soğutun ve soğuduktan sonra üzerine fındık, fıstık ve ince ince doğranmış maydanoz ilave edilerek karıştır.

HAMUR YAPILIŞI

İrmik ve ince bulguru bir kapta iyice karıştırın ve üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra üzerine toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyerek mikserden istenilen kıvama gelene kadar geçirin.

Hazır olan hamur avucunuzun içine alarak açın ve içine hazırladığınız içi koyup şekilli bir şekilde hamurunuzu kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın yağa atarak 10 dakika yavaşça kızartın. Kızaran içli köfteleri servis tabağına alabilirisiniz.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.