Süre: 40 dk
MALZEMELER
İÇ MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ
YAPILIŞI
İÇ YAPILIŞI
Margarinle birlikte kıymayı kısık ateşte tane tane olana kadar 15 dakika kavurun sonra ufak ufak doğradığınız soğanları ilave edin ve birlikte 5 dakika daha kavurun. Kıyma ve soğanlar iyice piştikten sonra kimyon, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyin ve 3 dakika beraber kavurun. Hazırlanan karışımı soğutun ve soğuduktan sonra üzerine fındık, fıstık ve ince ince doğranmış maydanoz ilave edilerek karıştır.
HAMUR YAPILIŞI
İrmik ve ince bulguru bir kapta iyice karıştırın ve üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra üzerine toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyerek mikserden istenilen kıvama gelene kadar geçirin.
Hazır olan hamur avucunuzun içine alarak açın ve içine hazırladığınız içi koyup şekilli bir şekilde hamurunuzu kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın yağa atarak 10 dakika yavaşça kızartın. Kızaran içli köfteleri servis tabağına alabilirisiniz.
Servise hazırdır. Afiyet olsun.