Süre: 40 dk

MALZEMELER

  • 1 Kuru Soğan
  • 4 Çorba Kaşığı Köri Sosu
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 kg Bostan Patlıcan
  • ½ Çorba Kaşığı Tuz
  • 3 Diş Dövülmüş Sarımsak

YAPILIŞI

Bostan patlıcanları 15 dakika közleyin ve içini bir kaşık yardımıyla boşalttıktan sonra soğumaya bırakın. Soğanları ufak ufak doğrayın ve tavaya koyup 15 daika yağda kavurun. Soğanlar biraz pembeleştikten sonra üzerine 1 bardak soğuk su ilave edin. Su kendini soğanlarla beraber çekmeye başlamaya yakın 2 çorba kaşığı köri sosu ilave edin. Karışıma sırasıyla patlıcan salatayı, tuzu, sarımsağı ve köri sosu ekleyerek karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Tercihen servis yaparken üzerine ince doğranmış maydanoz, taze soğan ve kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.