Süre: 60 dk

MALZEMELER

  • 500 gr Pirinç
  • 4 Adet Kuru Soğan
  • 200 gr  Margarin
  • 2 Yumurta
  • ½ Sıvıyağ
  • ½ kg Un
  • ½ Çorba Kaşığı Karabiber
  • 1 Çorba Kaşığı Kimyon
  • 1 Çorba Kaşığı Nane
  • ½ Çorba Kaşığı Tuz
  • ½  Demet Maydanoz

YAPILIŞI

Pirinçleri bir gün önceden 20 dakika haşlayın ve süzgeçten geçirin. Soğanları ufak ufak doğrayın. Bir tavada margarini eritin sonra 15 dakika kıymayı soğanla birlikte kavurun. İşlem tamamlandıktan sonra kıyma ile pirinçi dinlenmesi için 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün bir kaba pirinci ve kavrulan kıymayı alın ve içine karabiberi, kimyonu, naneyi, tuzu ve önceden ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek 20 dakika kavurun. Küçük bir kabta yumurtayı kırıp çırpın. Boş bir alanda karışıma el büyüklüğünde şekil verin ve ilk başta una sonrada yumurtaya bulayın. Başka bir kapta yağı kızartın ve kızaran yağın içine hazırladığımız hamurları 10 daika kızartın ve servis tabağına alın. Servise hazırdır. Afiyet olsun.