Süre: 20 dk

MALZEMELER

  • ½ kg Pazı
  • ½ kg Süsme Yoğurt
  • 1 Soğan
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 100 gr Kırık Ceviz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

YAPILIŞI

Pazıyı bol suda yıkayın sonra süzün. Soğanı ve pazıyı ufak ufak doğrayın. Doğradığınız soğanları bir tavada zeytinyağı ile 5 dakika pembeleşinceye kadar kavurun ve soğanlar pembeleşince pazılarıda ekleyin. Pazılar yumuşadıktan sonra karışımı bir kaba alarak soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma sarımsağı, yoğurdu, tuzu ve cevizi karıştırın ve servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Tercihen servis yaparken üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.