Süre: 30 dk

MALZEMELER

  • 3 Adet Kabak
  • 2 Adet Havuç
  • 3 Adet Patates
  • 4 Adet Patlıcan
  • ½  kg Süzme Yoğurt
  • 4 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 2 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

 

YAPILIŞI

Kabakları, havuçları, patlıcanları ve patatesleri ufak ufak küp küp doğrayın. Bir tencerede yağı kızartın ve sebzeleri yağın içine atarak 15 dakika kızartın.    Bir tabağın altına peçete koyun ve kızaran sebzeleri tabağa koyarak yağını çekmesini ve soğumasını bekleyin. Bir kaba soğuyan sebzeleri alın ve üzerine yoğurdu ve sarımsağı ekleyerek karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Bir tavada zeytinyağı, nane ve pul biber 5 dakika koyarak kızartın. Servis yaparken yoğurtlu sebzelerin üzerini sarımsaklı yoğurt ve kızartmış olduğunuz nane pul biber karışımı ile süsleyin.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.